Ազգային հարստության տեսական ասպեկտները - Թադևոսյան, Միհրան
«Հարստություն» հասկացությունը մարդկությոանը հետաքրքրել է շատ վաղ ժամանակներից: Հին մտածողներից սկսած մինչև մեր օրերը խոշոր մտածողները և գիտնականները չեն դադարում փնտրտուքները հարստության իրական աղբյուների որոնման ուղղությամբ: Պատահական չէ, որ հենց հարստության աղբյուրի փնտրտուքը ըստ էության ծնեց տնտեսագիտությունը որպես գիտություն: Հոդվածում ներկայացված են հարստության վերաբերյալ տարբեր մոտեցումները՝ սկսած հույն փիլիսոփա Արիստոտելից մինչև ներկա ժամանակաշրջանը: Մոտեցումների պարզաբանմամբ և համադրմամբ ներկայացվում է հարստության հասկացության էվոլուցիան և ժամանակաշրջանի ազդեցությունը դրա ընկալման վրա: Концепция богатства интересовала человечество с очень давних времен. От древних времен до наших дней великие мыслители и ученые не перестают искать истинные источники богатства. Не случайно именно поиски источника богатства и породило экономику как науку. В статье представлены разные подходы к богатству, начиная от греческого философа Аристотеля и до наших дней. Путем уточнения и комбинирования подходов представлена эволюция понятия богатства и влияние времени на его восприятие. The concept of wealth has been of interest to mankind since very ancient times. From ancient times to the present day, great thinkers and scientists do not stop looking for the true sources of wealth. It is no coincidence that it was the search for the source of wealth that gave rise to economics as a science. The article presents different approaches to wealth, from the Greek philosopher Aristotle to the present day. By clarifying and combining approaches, the evolution of the concept of wealth and the influence of time on its perception are presented.
Keywords: Տնտեսագիտություն