Основные проблемы международного рынка труда: современное состояние и новые вызовы - Ишханян, Ирина; Ишханян, Григорий
Այս հոդվածում քննվում են աշխատանքի միջազգային շուկայի, համաշխարհային տնտեսության գլոբալիզացիայի պայմաններում համաշխարհային աշխատաշուկայի զարգացման էվոլյուցիան, միջազգային աշխատաշուկայի հիմնական տեսական հասկացությունները, դրանց գործառույթներն ու առանձնահատկությունները, զարգացման միտումները, ինչպես նաև համաշխարհային աշխատաշուկայի ձևավորման վրա ազդող գործոնները: Մանրամասն քննվում է աշխատանքի շուկաների ձևավորման վրա համաճարակի ազդեցությունը և դրա հետևանքները՝ համաշխարհային մասշտաբով և առանձին տարածաշրջաններում: В статье рассматриваются понятия международного рынка труда, эволюция развития мирового рынка труда в условиях глобализации мировой экономики, основные теоретические понятия международного рынка труда, его функции и особенности, тенденции развития, а также факторы, влияющие на формирование мирового рынка труда. Подробно рассмотрены влияние пандемии и ее последствий на формирование рынков труда в мировом масштабе и в отдельных регионах. This article discusses the concepts of the international labor market, the evolution of the development of the world labor market in the context of the globalization of the world economy, the basic theoretical concepts of the international labor market, its functions and features, as well as factors influencing the formation of the world labor market. The influence of the pandemic and its consequences on the formation of labor markets on a global scale and in individual regions is considered in detail. The features and main problems of the world labor market in the current conditions of the development of globalization, automation, computer science and information technology and the «robotic» world are revealed.
Keywords: Տնտեսագիտություն