Средневековая армянская поэзия в хрестоматии всемирной литературы В. Я. Брюсова - Вартан Григорян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Վ. Բրյուսովի ամենախոշոր ստեղծագործություններից մեկը՝ «Մարդկության երազներ» ժողովածուն, ընդգրկում է «բոլոր ժամանակների և բոլոր ժողովուրդների» բանաստեղծությունները և արտացոլում է հեղինակի հայացքները համաշխարհային գրականության պատմության զարգացման վերաբերյալ։
Keywords: Literature; Language and Literature