Հաշվեկշռի իրացվելիության գնահատման մոտեցումների վերլուծությունը - Սարգսյան, Գոհար
Հոդվածում ներկայացված են ակտիվների՝ ըստ դրանց իրացվելիության անկման, և պարտավորությունների՝ ըստ դրանց մարման ժամկետների ավելացման աստիճանի դասակարգման որոշ մոտեցումներ՝ ակտիվները և պարտավորությունները բաժանելով 4 խմբի: Հաջորդիվ ներկայացվում է հաշվեկշռի իրացվելիության վերլուծության գույքային մոտեցումը՝ դրա հետագա գնահատմամբ, ինչպես նաև ֆունկցիոնալ մոտեցումը: В статье представлены некоторые подходы к классификации активов по мере уменьшения их ликвидности и пассивов – по степени увеличения сроков их погашения с разделением активов и пассивов на 4 группы. Далее представлен имущественный подход анализа ликвидности баланса с последующей оценкой, а также функциональный подход. The article presents some approaches to the classification of assets as their liquidity decrease, and liabilities – according to the degree of increase in their maturity, with the division of assets and liabilities into 4 groups. The following is a property approach to analyzing the liquidity of the balance sheet with subsequent evaluation, and a functional approach.
Keywords: Տնտեսագիտություն