ԱՀ-ում հետպատերազմյան սոցիալական լարվածության մեղմացման հնարավոր ուղիները - Մանգասարյան, Ռուզաննա
Հոդվածում դիտարկվում են ԱՀ-ում հետպատերազմյան շրջանում առկա սոցիալական հիմնախնդիրները, կառավարության կողմից իրականացվող աջակցության ծրագրերը և դրանց արդյունքները: Հատուկ ուշադրություն է դարձվում երկրի բնակչության աղքատության մակարդակը բնութագրող ցուցանիշների վերլուծությանը և կատարվում համեմատական եզրահանգումներ։ Կարևորվում է ինչպես բնակչության նյութական աղքատության մակարդակի, այնպես էլ ոչ նյութական աղքատության մակարդակի գնահատումը՝ առանձնացնելով համապատասխան բնորոշիչները: В статье рассматриваются социальные проблемы, существовавшие в послевоенный период в Арцахе, программы поддержки, осуществляемые правительством и их результаты. Особое внимание уделено анализу показателей, характеризующих уровень бедности населения страны, сделаны сравнительные выводы. Важно оценить как уровень материальной бедности населения, так и уровень нематериальной бедности, выделяя соответствующие характеристики. The article deals with the social problems that existed in the postwar period in Artsakh, the support programs implemented by the government and their results. Particular attention is paid to the analysis of indicators characterizing the level of poverty of the country's population and comparative conclusions are drawn. It is important to assess both the level of material poverty of the population and the level of non-material poverty, highlighting the relevant characteristics.
Keywords: Տնտեսագիտություն