Ուշացած ապրումներ, կամ դեռ փոքր եմ. հետո կհասկանամ - Ֆիրյան, Արայիկ; Պետրոսյան, Արթուր; Գրիգորյան, Ռուզաննա
Հոդվածում շոշափվում են մանկական տրավմաների հետ կապված հետաքրքիր դիտարկումներ: Առաջ է քաշվում տեսություն, որի համաձայն հոգեբանական պաշտպանական մեխանիզմները կարող են ուղղվել ինչպես դեպի արտաքին օբյեկտներն ու իրադարձությունները, այնպես էլ դեպի անձի ներսը՝ թիրախավորելով անձին վաղ տարիքում։ Статья состоит из наблюдений, связанных с психологической травмой, приобретенной в раннем возрасте, на основе которых можно выдвинуть теорию о том, что защитные механизмы личности могут быть направлены как на внешние факторы и события, так и на наш опыт, поведение и способность реагирования на психотравмирующую ситуацию, заложенную в нас природой. The article touches upon some interesting observations connected to child trauma. A theory is proposed according to which psychological defense mechanisms can be both directed towards external objects and events as well as toward inside of ourselves, targeting us at an early age.
Keywords: Հոգեբանություն