Հոգեբանական պաշտպանության կումուլյատիվ մոդելի գործառութային բնութագիրը - Ֆիրյան, Արայիկ
Հոգեբանական պաշտպանական մեխանիզմների քննությունը բացահայտում է սահմանամերձ գոտու ազգաբնակչության կենսակայունության մակարդակի արդիականացման հիմնախնդիրը: «Հոգեբանական պաշտպանական մեխանիզմ» - «կենսակայունության մակարդակ» - «արժեհամակարգ» շղթայի բաղադրատարրերը գտնվում են փոխազդեցության մեջ: Այլ խոսքերով, հոգեբանական պաշտպանական մեխանիզմները հնարավոր է ներկայացնել ազգաբնակչության կենսակայունության ցուցանիշների միջոցով և դիտարկել արժեքային համակարգի կառուցվածքում: Рассмотрение механизмов психологической защиты раскрывает проблему модернизации уровня устойчивости жизнедеятельности национального населения приграничной зоны. Все компоненты «Механизма психологической защиты» находятся во взаимодействии. Иными словами, механизмы психологической защиты можно представить через показатели жизнестойкости населения и проследить их в структуре системы ценностей. Consideration of the mechanisms of psychological protection reveals the problem of modernization of the level of sustainability of the life of the national population of the border zone. All components of the "Psychological Defense Mechanism" are in interaction. In other words, the mechanisms of psychological protection can be represented through indicators of the resilience of the population and can be traced in the structure of the value system.
Keywords: Հոգեբանություն