Արտակարգ իրավիճակների հոգեբանական բնութագրերը - Գրիգորյան, Գայանե; Սարջանյան, Վիկտորյա
Հոդվածում ներկայացվում է բարձր որակավորում ունեցող մասնագետների աշխատանքը արտակարգ իրավիճակներում, որտեղ առկա են բազում սթրեսային գործոններ և որի պայմաններում գործում են սոցիալ- հոգեբանական հարմարման օրինաչափությունները: Սթրեսային գործոնների նկատմամբ մասնագետների սթրեսակայունությունը որոշվում է անհատական հոգեֆիզիոլոգիական բնութագրերով, սթրեսի դիմադրության մակարդակով և աշխատանքային փորձով: В статье представлена работа высококвалифицированных специалистов в чрезвычайных ситуациях, где присутствуют имманентные стрессогенные факторы и при которых действуют паттерны социально- психологической адаптации. Стрессоустойчивость специалистов к стрессовым факторам определяется индивидуальными психофизиологическими особенностями, уровнем стрессоустойчивости и стажем работы. This article presents the work of highly qualified specialists in emergency situations where there are a huge number of stress factors and in whose conditions there are social-psychological adaptation patterns. The stress-resistance of specialists is determined by individual socio-physiological descriptions, stress-resistant level, and work experience.
Keywords: Հոգեբանություն