Հայաստանի Հանրապետության տնտեսության զորահավաքային նախապատրաստության և զորահավաքի օրենսդրաիրավական կարգավորման որոշ հիմնախնդիրների շուրջ - Ազատ, Դավթյան; Քամալյան, Արթուր
Սույն հոդվածում կարևորվում է ՀՀ տնտեսության զորահավաքային նախապատրաստության և զորահավաքի անհրաժեշտությունը, ինչը բխում է մեր երկրի ազգային անվտանգային շահերից։ ՀՀ-ի շուրջ տուրբուլենտ անվտանգային միջավայրից բխող սպառնալիքները ստիպում են ապահովել ՀՀ տնտեսական առաջադեմ զարգացում, որին հնարավոր է հասնել տնտեսության զորահավաքային նախապատրաստության կառավարման առաջադեմ համակարգի միջոցով։ Հոդվածում փորձ է արվում վեր հանել ՀՀ տնտեսության զորահավաքային նախապատրաստության և զորահավաքի կազմակերպման և օրենսդրաիրավական կարգավորման հիմնահարցեր և առաջարկել դրանց լուծման ուղղություններ։ Յուրաքանչյուր օրենսդրաիրավական փոփոխություն պետք է հիմնավորվի տնտեսության զորահավաքային ներուժի ավելացման և դրա իրացման քաղաքականության հիմնական նպատակներով։ В данной статье подчеркивается необходимость военно- мобилизационной подготовки и военно-мобилизационной подготовки экономики РА, что вытекает из интересов национальной безопасности нашей страны. Угрозы, возникающие в связи с нестабильной обстановкой безопасности вокруг РА, делают необходимым обеспечение поступательного экономического развития РА, что может быть достигнуто за счет развитой системы управления военно-мобилизационной подготовки экономики. В статье предпринята попытка поднять вопросы организации и законодательного мобилизационной подготовки и мобилизации экономики и предложить направления их решения. Каждое законодательное и изменение должно быть обосновано основными задачами политики повышения и реализации мобилизационного потенциала экономики. In this article, the need for military mobilization preparation and military mobilization of the RA economy is highlighted, which stems from the national security interests of our country. The threats arising from the turbulent security environment around RA make it necessary to ensure the progressive economic development of RA, which can be achieved through an advanced system of managing the economy's military preparations. In the article, an attempt is made to raise the issues of mobilization preparation and mobilization of economy and offer directions of their solution. Every legislative amendment should be justified by the main objectives of the policy of increasing and realizing the mobilization potential of the economy.
Keywords: Ռազմագիտություն