Չճանաչված պետությունների ինտեգրումը և համագործակցությունը միջազգային կազմակերպությունների ու այլ պետությունների հետ - Զաքարյան, Սոսի
Ժամանակակից պայմաններում աշխարհի և ոչ մի պետություն չի կարող ապահովել իր երկրի բնականոն գործունեությունն առանց լիարժեք ու համակողմանի համագործակցության այլ պետությունների ու միջազգային կառույցների հետ: Իսկ համագործակցությունն անհրաժեշտ է բոլոր ուղղություններով` տնտեսական, սոցիալական, մշակութային, ռազմական, իրավական, քաղաքական, դիվանագիտական և այլն: Նույնը վերաբերում է նաև դե ֆակտո կամ չճանաչված պետություններին, որոնք, սակայն, զրկված են այդ հնարավորություններից: современных условиях ни одно государство мира не может обеспечить нормальное функционирование своей страны без полноценного и всестороннего сотрудничества с другими государствами и международными структурами. А сотрудничество необходимо по всем направлениям: экономическому, социальному, культурному, военному, правовому, политическому, дипломатическому и т.д. То же современных условиях ни одно государство мира не может обеспечить нормальное функционирование своей страны без полноценного и всестороннего сотрудничества с другими государствами и международными структурами. А сотрудничество необходимо по всем направлениям: экономическому, социальному, культурному, военному, правовому, политическому, дипломатическому и т.д. In modern conditions, no state in the world can ensure the normal functioning of its country without full and comprehensive cooperation with other states and international structures. And cooperation is necessary in all directions: economic, social, cultural, military, legal, political, diplomatic, etc. The same applies to de facto or unrecognized states, which, however, are deprived of these opportunities․
Keywords: Իրավագիտություն