Լիզինգի պայմանագրի էական պայմանները - Ղահրամանյան, Արամ
Հոդվածում լիզինգի պայմանագրի էական պայմանները վերլուծության են ենթարկվել Հայաստանի Հանրապետության քաղաքացիական օրենսգրքի 35-րդ գլխի 6-րդ պարագրաֆում 2020 թվականին կատարված օրենսդրական փոփոխությունների լույսի ներքո: Հիմնավորվել է, որ լիզինգի պայմանագրի էական պայմաններ են հանդիսանում պայմանագրի առարկան, ժամկետը և գինը, վերլուծվել է այդ պայմանների գիտական և կիրառական նշանակությունը: Վեր են հանվել լիզինգի պայմանագրի էական պայմանների որոշման հարցում առկա հիմնախնդիրները: Ներկայացվել են նաև հայրենական օրենսդրության և իրավակիրառ պրակտիկայի կատարելագործմանն ուղղված առաջարկներ։ Республики Армения, проанализированы существенные условия договора лизинга. Обосновано, что существенными условиями договора лизинга являются предмет, срок и цена договора, проанализировано научное и прикладное значение этих условий, были выявлены проблемы определения существенных условий договора лизинга. Представлены также предложения по совершенствованию отечественного законодательства и правоприменительной практики. The article analyzes the essential terms of the contract of leasing in the light of the legislative amendments which have been implemented in 2020 in chapter 35 paragraph 6 of the Civil Code of the Republic of Armenia, it also reveals the theoretical and practical problems concerning the definition of the essential terms of the contract of leasing such as the subject of the contract, contract term, contract price. Some proposals have also been suggested to improve the national legislation and law enforcement practice.
Keywords: Մասնավոր իրավունք