Անօրինական միգրացիա․ հետընդունման (ռեադմիսիայի) ձևերը ՀՀ-ում - Շահինյան, Անդրանիկ
Հոդվածում քննվում են անօրինական միգրացիան և ռեադմիսիայի ձևերը։ Հոդվածի նպատակն է ՝ ուսումնասիրել ՀՀ-ում վերադարձողների հետ կապված օրենսդրությունը, անօրինական միգրացիայի դիմելու պատճառներն ու մոտիվացիան, ինչպես նաև վերասոցիալականացման պետական ծրագրերը և տալ համապարփակ տեղեկատվություն անօրինական աշխատանքային միգրացիայի վերաբերյալ։ В статье как тема исследования выбраны нелегальная миграция и формы реадмиссии. Целью статьи является изучение законодательства, касающегося репатриантов в Республике Армения, причин и мотивации обращения за нелегальной миграцией, а также государственных программ ресоциализации, для предоставления исчерпывающей информации о нелегальной трудовой миграции. In the article as the subject of study are chosen illegal migration and forms of readmission. The purpose of the article is to study the legislation relating to the repatriates in the Republic of Armenia, the reasons and motivation of the appeal for illegal migration, as well as government resocialization programs, to provide comprehensive information about illegal labor migration.
Keywords: Սոցիոլոգիա