Արդի տուրբուլենտության «բիոքաղաքական» և «բիոկրթական» չափումները ՀՀ կենսունակ ապագայաբանության քննարկումներում - Մարգարյան, Մարիամ; Պողոսյան, Գարիկ
Քաղաքական գործընթացների բովանդակային քննարկման ընդարձակման նպատակով սույն հոդվածն առաջ է քաշում կենսունակ ապագայաբանության բազմավեկտոր վերծանման հարցը արդի տուրբուլենտության պայմաններում: Այս համատեքստում համակողմանի վերլուծության են ենթարկվել բիոկրթական ու բիոքաղաքական չափումները որպես մրցունակ ապագայի բաղադրիչներ՝վերարժևորելով դրանց տեղն ու դերը արդի մարտահրավերներին անթրոպոլոգիական ուսումնասիրությունների հիման վրա ինստիտուցիոնալ արձագանքի մեխանիզմներ ձևավորելու հարցում: В статье поднимается вопрос многомерного декодирования жизнеспособной футурологии в условиях современной турбулентности С целью расширения значимого обсуждения политических процессов,. В этом контексте, био-образовательные и биополитические измерения были тщательно проанализированы как компоненты конкурентного будущего, повторное их место и роль в формировании механизмов институционального ответа на современные вызовы, основанные на антропологических исследованиях. In order to expand the meaningful discussion of political processes, this article raises the question of a multidimensional decoding of a viable futurology in the context of current turbulence. In this context, bio-educational and biopolitical dimensions have been comprehensively analyzed as components of a competitive future, reassessing their place and role in the formation of institutional response mechanisms to modern challenges based on anthropological research.
Keywords: Քաղաքագիտություն