Գերմանիայի քաղաքական կուսակցությունները և կուսակցական համակարգի զարգացման միտումները (պատմաքաղաքագիտական ակնարկ) - Քեռյան, Գարիկ (Լիմուշ հրատ.)
Գերմանիայի քաղաքական համակարգում կուսակցություններն ունեն առաջնային դերակատարում: Խորհրդարանական ընտրությունները կրում են խիստ կուսակցական բնույթ և պետական իշխանության մարմինների կազմավորման գործընթացն իրականացնում են կուսակցությունները: Գերմանիայի ներքաղաքական կյանքը տնօրինում են երկու ազդեցիկ քաղաքական կուսակցություններ: Ձախ թևում գտնվում է Գերմ անիայի սոցիալ-դեմոկրատական կուսակցությունը, իսկ աջ թևում երկու պահպանող ական կուսակցությունների՝ Քրիստոնեա-դեմոկրատական միության և Քրիստոնեա-սոցիալական միության դաշինքը: Կարևոր դերակատարում ունեն նաև կենտրոնի և ձախ թևի փոքր կուսակցությունները, որոնք, որպես միջանկյալ քաղաքական ուժ, հաճախ մասնակցում են կառավարող կոալիցիաներին: В политической системе Германии партии играют основную роль. Парламентские выборы носят строго партийный характер. Процесс образования органов государственной власти осуществляется политическими партиями. Внутриполитическую жизнь Германии контролируют две влиятельные партии. В левом фланге находится социал-демократическая партия Германии, а в правом – союз двух консервативных партий – ХДС/ХСС. Важную роль имеют также малые партии центра и левого фланга, которые как промежуточная политическая сила часто участвуют в правящих коалициях. Political parties have critical role in the political system of Germany. Parliamentary elections have a strict party character. The formation of public authorities is carried out by political parties. The internal political life is controlled by two influential parties.The Social Democratic Party of Germany is in the left wing , and the Union of two conservative parties comprises the right wing - the CDU / CSU. Small parties of the center and left flank play important roles as well being an intermediate political power participating in the ruling coalition.
Keywords: Քաղաքական կուսակցություններ