Некоторые аспекты современных процессов демократизации (в контексте идейных положений А. де Токвиля и Ф. Закарии) - Ширханян, Саркис (Լիմուշ հրատ.)
В статье рассматриваются осевые аспекты современной парадигмы демократизации. В этой связи отмечен ряд проблем и противоречий, в частности, в контексте рассмотрения некоторых идейных положений выдающегося политического мыслителя XIX века А. де Токвиля и известного американского журналиста Ф. Закарии, который выступает как идейный «наследник» Токвиля. Հոդվածում դիտարկվում են արդի ժողովրդավարացման հարացույցի առանցքային ասպեկտները: Այդ կապակցությամբ բացահայտվում են մի շարք խնդիրներ ու հակասություններ, ինչն իրականացվում է, մասնավորապես, XIX դարի հայտնի մտածող Ալեքսիս դը Տոկվիլի ու վերջինիս գաղափարական «ժառանգորդը» համարվող ամերիկ ացի լրագրող Ֆարիդ Զաքարիայի տեսագաղափարական ժառանգության կարևորագույն դրույթների դիտարկման համատեքստում: The article addresses the key aspects of modern democracy and democratization paradigm. In this regard, some issues and contradictions are revealed in context of stressing the key ideas of XIX century French thinker Alexis de Tocqueville and the well-known American journalist Fareed Zakaria.
Keywords: Демократия