Հայ-ֆրանսիական միջպետական կապերը և դիվանագիտական հարաբերությունները (1991-2016թթ.) - Մինասյան, Էդիկ (Լիմուշ հրատ.)
Հայ-ֆրանսիական շուրջ 25 տարվա պատմության ուսումնասիրությունը վկայում է, որ ՀՀ անկախության հենց սկզբից էլ երկու երկրներն իրենց կապերն ու դիվանագիտական փոխհարաբերությունները կառուցել են բարեկամության և համագործակցության շրջանակներում: Երկու երկրների նախագահների, խորհրդարանների ղեկավարների փոխադարձ պաշտոնական այցելությունների շրջանակներում ստորագրվել են երկկողմանի բարեկամության և համագործակցության բազմաթիվ պայմանագրեր, որոնք վերաբերում են ոչ միայն միջպետական առևտրատնտեսական, այլև գիտակրթական, մշակութային և այլ ոլորտների, նաև խորհրդարանական կապերի ամրապնդմանն ու զարգացմանը: Այսօր էլ այդ հարաբերությունները գտնվում են ամրապնդման ու զարգացման փուլում: Исследование истории армяно-французских отношений последних 25 лет свидетельствует о том, что, после провозглашения независимости Республики Армения, дипломатические отношения и связи между двумя странами выстраивались на принципах дружбы и сотрудничества. В рамках официальных визитов президентов, руководителей парламентов двух стран были подписаны многочисленные двусторонние межгосударственные соглашения и договоры о сотрудничестве не только в торгово- экономической, но и научно-образовательной, культурной и других сферах. В настоящее время армяно-французские отношения продолжают укрепляться и развиваться. The study of the history of Armenian-French relations over the past 25 years shows that after the declaration of Independence of the Republic of Armenia, diplomatic relations between the two countries have been based on the principles of friendship and cooperation. Numerous bilateral interstate cooperation agreements not only in trade and economic, but also in scientific, educational, cultural and other spheres have been signed within the framework of official visits of presidents, heads of the parliaments of the two countries. The agreements are also aimed at developing and strengthening the inter-parliamentary ties. At present, the Armenian-French relations continue to strengthen and develop.
Keywords: Մշակութային կապեր; Ազգային ժողով