Մինսկի խմբի ձևաչափում Ղարաբաղյան հակամարտության կարգավորման որոշ մոտեցումների ու տարբերակների գնահատում - Ղուլյան, Հայկ (Լիմուշ հրատ.)
Վերջին շրջանում ԼՂ հակամարտության բանակցային գործընթացը շարունակում է մնալ ակտիվ մակարդակի վրա, ինչը, սակայն, չի հանգեցնում հակամարտության խաղաղ կարգավորման հարցում էական առաջընթացի: Հայկական կողմը շարունակում է միջնորդական գործունեության նախապատվությունը տալ ԵԱՀԿ Մինսկի խմբին: Ադրբեջանական կողմի մերժողական դիրքորոշման պատճառով միջնորդական բոլոր նախաձեռնությունները չեն հանգեցնում լուրջ գործնական քայլերի արձանագրման: Եվրոպական արժեհամակարգում «ազատությունն» իր բարձրագույն տեղն ունի, ինչը կարող է հանդիսանալ ԼՂ հակամարտության կարգավորման բանալին: В последнее время переговорный процесс Нагорно-карабахского конфликта продолжает оставаться на активным уровнем, которая, однако, не приводит к существенному прогрессу в мирном регулировании конфликта. Армянская сторона продолжает уделять приоритетное внимание посреднической деятельности Минской группы ОБСЕ. Из-за негативного отношения азербайджанской стороны все посреднические инициативы не приводят к зафиксированию практических результатов. В европейской ценностной системе “свобода” имеет особенное место, которая послужит основным ключом к регулированию Нагорно-карабахского конфликта. The process of the Nagorno-Karabakh conflict regulation has remained in the active level, which, however, does not lead to substantial progress in the peace process. The Armenian part keeps giving priority to the intermediary activity of the OSCE Minsk group. Because of the negative position of the Azerbaijan all intermediary initiatives don’t lead to serious practical results. The freedom has the main place in the European value system, which can be the key for the regulation of the Nagorno-Karabakh conflict.
Keywords: Անվտանգություն