Քեթրին Մաքաուլեյ. «Դիմում՝ Անգլիայի, Շոտլանդիայի և Իռլանդիայի ժողովուրդների ներկայիս կարևոր հարցերի վերաբերյալ» - Ղիասյան, Էլյա (Լիմուշ հրատ.)
Իր «Դիմում Անգլիայի, Շոտլանդիայի և Իռլանդիայի ժողովուրդների ներկայիս կարևոր հարցերի վերաբերյալ» գրքում Քեթրին Մաքաուլեյը ներկայացրել է կայսրությ ան կառավարման ձևի և գաղութային քաղաքականության բացահայտման վերաբերյալ վերլուծությունները: Հեղինակը մեկնաբանել է Բրիտանական կայսրության գաղութային քաղաքականությունը: Միաժամանակ նա փորձում է բացատրել իր համաքաղաքացիներին, որ այս տիպի կառավարությունը կարող է բազմաթիվ բացասական հետևանքներ ունենալ ամբողջ կայսրության համար: In her book «Address to the People of England, Scotland, and Ireland on the Present Important Crisis of Affairs» Catharine Macaulay submitted the analyses of the form of the government and revealed the colonial politics of the empire. The author demonstrated the colonial politics of the British Empire. Simultaneously, she was trying to explain to her citizens that this particular kind of government can have many negative consequences for the whole Empire. В своей книге «Обращение к народу Англии, Шотландии и Ирландии о нынешнем кризисе важных дел» Катарина Макаулей показывает анализы, касающиеся формы правления в Британии и колониальную политику правящего класса. Автор показывает колониальную политику Британской империи. В то же время она пытается объяснить своим согражданам, что этот тип госуправления может иметь ряд негативных последствий для всей империи.
Keywords: Գաղութային քաղաքականություն