Մի էջ պաշտպանության բանակի թիկունքի 2006 թ. գործունեության տարեգրությունից - Հարությունյան, Մհեր (Լիմուշ հրատ.)
Թիկունքը զինված ուժերի բաղկացուցիչ մասն է և ներկայացնում է զորքերի (ուժերի) թիկունքային ապահովման համար նախանշված կառավարման մարմինների, ուժ երի ու միջոցների համակարգ: Պաշտպանության բանակի թիկունքն իր ուրույն տեղն ու դերն է ունեցել Արցախում ռազմական շինարարության ասպարեզում: Զորքերի կենսագործունեության ու մարտունակության պատշաճ մակարդակն ապահովելու համար ՊԲ-ում հետևողական աշխատանքներ են տարվել թիկունքի կազմակերպումը կատարելագործելու ուղղությամբ: Ամեն տարի բանակի թիկունքի ծառայությունները նորանոր խնդիրներ են լուծում, ինչը յուրաքանչյուր թիկունքային ծառայող իր բարոյական պարտքն է համարում: Սույն հոդվածում, հիմք ընդունելով արխիվային նյութերի հավաստի տվյալները, ներկայացված են ՊԲ թիկունքի 2006 թ. ձեռքբերումները, բանակի թիկունքային ծառայությունների կատարած աշխատանքը և նյութատեխնիկական ապահովման վիճակը: Тыл является составной частью ВС и представляет систему органов управления, сил и средств, предназначенных для тылового обеспечения сил войск. Тыл АО НКР имел свое особое место и роль в сфере военного строительства. Для надежного обеспечения достойного уровня жизнедеятельности и боеготовности войск в АО велись последовательные работы по усовершенствованию организации тыла. Каждый год службы тыла армии выполняют новые и новые задачи, решение коих каждый военнослужащий тыла считает своим моральным долгом. В данной статье на основе достоверных сведений архивных материалов представлены достижения тыла АО 2006 г., выполненные работы тыловых служб армии и состояние материально-технического обеспечения. The rear is the constituent part of any armed forces and it is actually a system of management bodies, forces and means envisaged for providing the rear. Defense Army Rear has had its special part and role in the military building sphere of Artsakh. The NKR Army has consistently worked on improving the rear organization and spared no efforts for securing the proper level of the army's effective functioning and fighting ability. Annually the services of the army's rear solve many tasks and every officer or professional worker of the rear considers it to be his debt of honor. In the given article we base on authentic archival facts and represent the achievements of the NKR Defense Army Rear in 2006, the work done by the army's rear department and the state of material-technical provision.
Keywords: Պաշտպանության բանակ