Ուսումնական հաստատությունների սովորողների մասնակցությունը արցախյան ազգային ազատագրական պայքարին - Ավանեսով, Հովիկ (Լիմուշ հրատ.)
Արցախյան ազատագրական պատերազմը հայ ժողովրդի նորագույն պատմության փառավոր էջերից է: Այդ պայքարի շնորհիվ վերականգնվեց Հայոց պետականությունը: Դարակազմիկ այս պատմական իրադարձությանն իրենց ուրույն դերակատարությունն ունեցան ուսանող ազատամարտիկները: Арцахская освободительная война – одна из доблестных страниц новейшей истории армянского народа. Благодаря этой борьбе была восстановлена Армянская государственность. В формировании этой исторической действительности важнейшую роль сыграли студенты -освободители. The Artsakh Liberation War is one of the most glorious pages in the modern history of the Armenian people. As the result of this struggle the Armenian statehood was restored. Student freedom-fighters had their essential role in this historical event.
Keywords: Արցախյան ազգային ազատագրական պայքար; Հայոց պետականություն