Եվրասիականության քաղաքակրթական առանձնահատկությունների մասին - Առուստամյան, Նանա (Լիմուշ հրատ.)
Հոդվածը նվիրված է եվրասիական քաղաքակրթական առանձնահատկությունների խնդրի ուսումնասիրությանը: Եվրասիական քաղաքակրթությունն ընկալվում է որպես Եվրասիայի ժողովուրդների ընդհանրություն, որոնք միավորված են ընդհանուր զարգացման վայրով, պատմությամբ, մշակութային ավանդույթներով, լեզվով, կրոնով: Տարանջատվում են եվրասիական քաղաքակրթության մի քանի պատմական շրջաններ: Եվրասիան հանդես է գալիս որպես բարդ քաղաքակրթական կառույց` կազմված մի շարք ինքնաբավ լոկալ քաղաքակրթություններից: Եվրասիական միության ձևավորումը և զարգացումը ենթադրում են ժամանակակից աշխարհակարգի միջպետական և միջազգային հարցերի քաղաքակիրթ լուծում: Статья посвящена изучению цивилизационных особенностей Евразийства. Евразийская цивилизация воспринимается как совокупность народов, существующих в месторазвитии Евразия, объединенных общим местоположением, историей, культурными тенденциями, языками, религиями. Выделяются несколько исторических периодов евразийской цивилизации. Евразия рассматривается как сложная цивилизационная структура, состоящая из ряда самобытных локальных цивилизаций. Формирование и развитие Евразийского союза предполагает цивилизованное решение межнациональных и межгосударственных проблем современного миропорядка. The article deals with the investigation of civilizational peculiarities of Eurasianism. Eurasian civilization is perceived as a sum of people, living in Eurasia, united by common location, history, culture, language and religion. Several historical periods of Eurasian civilization are distinguished. Eurasia is considered as a complicated civilizational structure, which consists of a number of original local civilizations. The formation and the development of Eurasian Union suppose the civil solution of the interstational and international problems of contemporary world order.
Keywords: Քաղաքակրթություն