«Ղարաբաղ» կոմիտեի ձերբակալության շուրջ - Աբրահամյան, Հրանտ (Լիմուշ հրատ.)
1988թ. դեկտեմբերի 7-ին տեղի ունեցած Սպիտակի աշխարհացունց երկրաշարժից Խորհրդային Հայաստանը մեծ վնաս կրեց: Օգտվելով առիթից` երկրի բարձրագույն իշխանության հանձնարարությամբ ձերբակալվում են Ղարաբաղյան շարժման Հայաստանի «Ղարաբաղ» կոմիտեի անդամները և տարվում Մոսկվայի բանտերը: Երկրի լրատվամիջոցներն ամեն կերպ վարկաբեկում են բանտարկված կոմիտեականներին և հազար ու մի արարքներ ու կեղծիքներ վերագրում նրանց: Կոմիտեականներին վարկաբեկելու և մեղադրելու գործում քիչ մեղք չունեին նաև հանրապետության և Միության մի շարք բարձր պաշտոնյաներ: Արդյունքում՝ 1989 թ. մայիսի 31-ին ազատ են արձակվում կոմիտեականները: Советская Армения понесла огромные потери в результате всемирно ошеломляющего землетрясения в Спитаке 7 декабря 1988г. Пользуясь случаем, члены комитета Армения («Карабах») карабахского движения были арестованы и доставлены в различные тюрьмы Москвы комиссией верховной власти страны. СМИ страны любым возможным способом дискредитировали арестованных и приписывали им тысячу и одно действие и фальсификации. Многие чиновники Союза и Республики имели достаточную вину в дискредитации и обвинении членов. В результате, члены Комитета были освобождены 31 мая 1989г. Soviet Armenia has incurred big losses in the result of world-stunning earthquake in Spitak on December 7, 1988. On this occassion, the members of Armenia Committee ("Karabakh") of Karabakh movement were arrested and taken to different prisons of Moscow by the commission of the country's supreme authority. Country's mass media discreditеd the imprisoned members using all the possible means and ascribed to them numerous actions and falsifications. Many officials of the Union and the Republic were responsible for discrediting and blaming the members. In the result, the Committee members were set free on May 31, 1989.
Keywords: Քաղաքագիտություն