Երիտասարդների իմաստակենսական կողմնորոշումների առանձնահատկություններն ու դրանց սեռային տարբերությունները - Առաքելյան, Աննա; Սողոմոնյան, Նաիրա
Իմաստակենսական կողմնորոշումներն անձի ուղղվածության առանցքային բաղադրիչներն են, սեփական կյանքի իմաստների, նպատակների և արժեքների գիտակցման արդյունքը, որոնք սերտորեն կապված են «արժեքային կողմնորոշումներ», «կյանքի նպատակներ», «կյանքի իմաստ» հասկացությունների հետ: Հոդվածում քննվում են երիտասարդների իմաստակենսական կողմնորոշումների առանձնահատկություններին ու դրանց սեռային տարբերություններին վերաբերող հարցերը: Հոդվածում ներկայացված են 25-30 տարեկան 64 երիտասարդների հետ իրականացրած փորձարարական հետազոտության արդյունքները, ինչպես նաև կատարված սեռային տարբերությունների համեմատական վերլուծությունը: Смысложизненные ориентации – ключевые компоненты направленности человека, результат реализации собственных жизненных смыслов, целей и ценностей, которые тесно связаны с понятиями «ценностные ориентации», «жизненные цели», «смысл жизни». В статье рассматриваются вопросы, касающиеся особенностей смысловых ориентаций молодежи и их гендерных различий. Представлены результаты экспериментального исследования 64 молодых людей 25-30 лет, а также сравнительный анализ гендерных различий. The semantic orientations are the key components of persons destination, the result of the meaning of the life and the result of the realization of goals and values which are connected with the conceptions such as "value orientation", "life purposes", "a meaning of life". In the article it is discussed the problems which are connected with the features of semanetic orientation of youth and their gender differences. In the article it is introduced the results of the experimental researches implemented with 25-30 years old 64 young people and also the comparative analysis of gender differences .
Keywords: Հոգեբանություն