Ինքնագնահատականի և ինքնավերաբերմունքի կապը միջին դպրոցական տարիքում - Մելիքսեթյան, Վահան
Վերջին ժամանակներում ինքնավերաբերմունքի և ինքնագնահատականի ուսումնասիությունը նոր հնչեղություն է ձեռք բերել: Կյանքի ընթացքում մարդու ինքնավերաբերմունքը և դրա կարևորագույն դրսևորումներից մեկը՝ ինքնագնահատականը, անընդհատ ենթարկվում են փոփոխությունների՝ աճում կամ նվազում: Ինքնավերաբերմունքի բնութագրման համար հաճախ կիրառվում են դրա ձևավորման մեջ դեր ունեցող բաղադրիչների գիտական անվանումները՝ ինքնագնահատական, ինքնահարգանք, ինքնաընդունում և այլն: В последнее время исследования самоотношения и самооценки получили новое звучание. В течение жизни самоотношение человека и его важнейшее проявление – самооценка – постоянно подвергаются изменениям: возрастают или снижаются. Для характеристики самоотношения часто употребляются термины компонентов, применяемые при их формировании: самооценка, самоуважение, самопринятие и т.д. Recently, the study of self-attitude and self-esteem has received new attention. During life, a person's self-attitude and one of its most important manifestations - self-esteem, are constantly changing by increasing or decreasing. Self-attitude is often characterized through the terms of components involved in its development such as self-esteem, self-respect, self-acceptance, and so on.
Keywords: Հոգեբանություն