Միջազգային ֆինանսավարկային կազմակերպությունների գործունեությունը և դրանց ազդեցությունը տնտեսության զարգացման վրա - Աղասարյան, Գուրգեն (Լիմուշ հրատ.)
Միջազգային և տարածաշրջանային ֆինանսավարկային կազմակերպություններն էական դերակատարություն ունեն ֆինանսավորման ծրագրերում ընդգրկված երկրների տնտեսությունների զարգացման վրա: Անհրաժեշտ է ուսումնասիրել այդ կազմակերպությունների կողմից իրականացվող ծրագրերի ոլորտները, ֆինանսավորման ծավալները և մշակել համապատասխան պետական ծրագիր կամ հայեցակարգ պետության կողմից նախընտրելի ոլորտների վրա ավելի մեծ ուշադրություն կենտրոն ացնելու նպատակով: Միջազգային և տարածաշրջանային ֆինանսավարկային կազմակերպությունների օժանդակության ճիշտ օգտագործումը և դրա ուղղորդումը երկարաժամկետ հեռանկարում ազգային տնտեսության համար բացում են մեծ հնարավորություններ: Международные и региональные финансово-кредитные учреждения играют важную роль в экономике развивающихся стран, которые вовлечены в программы финансирования. Необходимо изучить сектора, объемы финансирования программ, которые реализуются этими организациями и разработать соответствующие государственные планы и концепции для сосредоточения большего внимания на сектора, более предпочтительные государством. Правильное использование помощи международных и региональных финансово- кредитных организаций и их правильная направленность в долгосрочной перспективе открывает большие возможности для национальной экономики. International and regional financial and credit institutions play an important role in the economics of developing countries involved in funding programs. It is necessary to study the sector in which funding programs are implemented by these organizations and to develop appropriate national plans and concepts to focus more attention to the sector mostly preferred by the state. The proper use and right direction of the assistance of international and regional financial and credit organizations opens great opportunities for the national economy.
Keywords: Տնտեսագիտություն