Գրաֆների տեսության տարրերի ներմուծումը միջնակարգ դպրոցի մաթեմատիկայի դասընթացում - Թադևոսյան, Սլավիկ (Լիմուշ հրատ.)
Հոդվածում ներկայացված է կրթության արդիականացմանն ուղղված ուսուցման ժամանակակից տեխնոլոգիաներից մեկի՝ գրաֆների տեսության ներմուծման առավելությունն ու հնարավորությունները միջնակարգ դպրոցի մաթեմատիկայի դասընթացում: Ըստ այդմ՝ ավելի հետաքրքիր, նպատակային և արդյունավետ կկազմակերպվի դասընթացը, և ավելի մեծ կլինեն բարձր դասարանցիների բազմաբնույթ մտածողության զարգացման հնարավորությունները: В статье представлена одна из современных технологий обучения, направленная на актуализацию образования, а именно: преимущества и возможности включения теории графов в курс математики в средней школе. Как следствие курс станет более продуктивным, целевым и интересным, а также позволит расширить возможности развития разностороннего мышления старшекурсников. This article presents one of the modern teaching technologies aimed at actualization of education, namely the benefits and the possibility of including graph theory in mathematics course in high school. As a consequence, the course will be more productive, purposeful and interesting, and will increase the capacity of undergraduates’ versatile thinking.
Keywords: Գրաֆների տեսություն; Մաթեմատիկա; Կրթություն