Տարածական մտածողության կառուցվածքի և նրա զարգացման ուղիների խնդիրը գիտական ուսումնասիրություններում - Առաքելյան, Գայանե (Լիմուշ հրատ.)
Տարածական մտածողության զարգացման հիմնախնդիրը միշտ էլ եղել է մաթեմատիկոսների, մանկավարժների, հոգեբանների և մեթոդիստների ուսումնասիրությունների կենտրոնում: Տարածական մտածողությունը մաթեմատիկական մտածողության կարևորագույն բաղադրիչն է: Տարածական պատկերներով գործառելը, ինչպես նաև տարածության մեջ կողմնորոշվելը մարդուն անհրաժեշտ են մի շարք մասնագիտությունների գործնական գործունեության համար: Հոդվածում կատարված է տարածական մտածողության կառուցվածքի և նրա զարգացման հիմնահարցի վերաբերյալ հոգեբանական և մանկավարժական գրականության վերլուծություն: Пространственное мышление всегда рассматривалось учеными-математиками, педагогами и психологами как одно из важнейших составляющих математического мышления. Так как умение свободно оперировать пространственными образами, ориентироваться в пространстве (видимом или воображаемом) необходимо человеку в любой сфере его жизнедеятельности. В статье проведен анализ психологической и педагогической литературы по исследованию проблемы изучения структуры и развития пространственного мышления. Spatial thinking has always been regarded as one of the most important components of the mathematical thinking by scientists and mathematicians, teachers and psychologists. The ability to operate freely with spatial images, to orient in the space (visible and imagery) is important for a man in any sphere of his activity. The article represents the review of psychological and pedagogical literature and deals with the study of the problems of structure and development of the spatial thinking.
Keywords: Կրթություն; Հոգեբանություն