«Արցախի համալսարան» թերթի գործունեությունը 2010-2022 թթ․ - Սառաջյան, Զարինե; Սարգսյան, Մելինե
Սույն հոդվածը նվիրված է «Արցախի համալսարան» գիտակրթական ամսաթերթին, որը ԱրՊՀ պաշտոնաթերթն է։ Այն Արցախի մայր բուհի կյանքի ինքնատիպ տարեգիրն է, որն իրականացնում է տեղեկատվական, կրթական և այլ գործառույթներ՝ ձեռքը մշտապես պահելով խնդիրների ու դրանց լուծման զարկերակին։ Թեման արդիական է ու կարևոր, քանի որ մամուլի պատմությունը խոսուն փաստ է ընդդեմ հակահայկական պատմական զեղծարարությունների ու քարոզչության։ Статья посвящена научно-образовательному ежемесячнику "Арцахский университет", который является официальной газетой АрГУ. Это уникальная летопись жизни Арцахского университета, которая осуществляет информационные, образовательные и другие функции, при этом держа руку на пульсе проблем и их решений. Тема актуальна и важна, так как история прессы является красноречивым фактом против антиармянских исторических фальсификаций и пропаганды. The article is devoted to "Artsakhi Hamalsaran" scientific-educational monthly, which is the official newspaper of Artsakh State University. It is a unique record of Artsakh University’s life, which carries out informational, educational and other activities while keeping up with current problems and their solutions. The topic is relevant and important, as the history of the press is an eloquent fact against anti- Armenian historical falsifications and propaganda
Keywords: Ժուռնալիստիկա