Միջին հայերեն-արևմտահայերեն փոխանցումները պատճառական բայերի խոնարհման համակարգում (բուն հրամայական) - Սարգսյան, Նռանե
Հոդվածում անդրադարձ է կատարվում պատճառական բայերի բուն հրամայականով խոնարհման համակարգում միջին հայերենի և արևմտահայերենի լեզվական համակարգերի միջև եղած ընդհանրությունների, կատարված փոփոխությունների, առկա կապի բացահայտմանն ու ուսումնասիրմանը: В статье рассматриваются выявление и изучение существующей связи и изменения, общности языковых систем среднего армянского и западноармянского языков в системе повелительного наклонения каузативного глаголов. Рассматривая систему наклонения Грабар, средний армянский и западноармянский становится очевидно, что западноармянский унаследовал многое от среднего армянского. The article discusses the changes, identification and study of the existing connection, commonalities between the language systems of the Middle Armenian and Western Armenian languages in the system of imperative mode of causative verbs. Considering the conjugation system of Grabar-Middle Armenian and Western Armenian, it can be noted that Western Armenian inherited many realities from the Middle Armenian language.
Keywords: Հայոց լեզու