Արցախի բանահյուսության գրառման համառոտ պատմություն - Սարգսյան, Արմեն
Հոդվածում ներկայացվում է Արցախի բանահյուսության գրառման համառոտ պատմությունը 19-րդ դարի կեսերից մինչև մեր օրերը: Առանձին պարբերություններով քննության են առնվում Արցախի բանահյուսական ժողովածուները, դրանցում տեղ գտած տարբեր ժանրերի ստեղծագործությունները, գիտական տառադարձության աղավաղումները և այլ հարցեր: Անդրադարձ է կատարվում նաև Արցախի բանահյուսության ուսումնասիրության պատմությանը: В статье представлена краткая история заметок об арцахском фольклоре с середины XIX века до наших дней. В отдельных абзацах рассматриваются фольклорные сборники Арцаха, произведения разных жанров, искажения научной транслитерации и другие вопросы. Делается ссылка и на историю изучения арцахского фольклора. The article presents a brief history of notes on Artsakh folklore from the middle of the 19th century to the present day. In separate paragraphs folklore collections of Artsakh, works of various genres, distortions of scientific transliteration and other issues are considered. Reference is also made to the history of the study of Artsakh folklore.
Keywords: Բանահյուսություն