Недальновидная политика Болгарии как предлог Второй Балканской войны - Петросян, Аревик (Լիմուշ հրատ.)
После Первой Балканской войны болгарское правительство не понимало, что единственной возможностью утверждения мира на Балканах было бы признание общих интересов, и не желало обсудить с Сербией ее претензии. В то же время Болгария собиралась отнять у Греции Салоники. Болгария вступила в войну, не обеспечив своих тылов со стороны Турции и Румынии. Развязалась Вторая Балканская война. Болгария оказалась в тяжелом положении. After the First Balkan War the Bulgarian government did not understand that the only way to establish peace in the Balkans was the recognition of common interests. Bulgaria rejected any discussion with Serbia over its claims and was going to conquer Thessaloniki in Greece. Bulgaria entered the war leaving its borders with Turkey and Romania without protection. The Second Balkan War broke out and Bulgaria appeared in a difficult situation. Բալկանյան առաջին պատերազմից հետո Բուլղարիայի կառավարությունը չէր հասկացել, որ Բալկաններում խաղաղության հաստատման միակ հնարավորությունը կլիներ ընդհանուր շահերի ճանաչումը: Եվ չէր ցանկանում Սերբիայի հետ քննարկել նրա նկրտումները: Միևնույն ժամանակ նա տրամադրված էր Հունաստանից առգրավել Սալոնիկը. Բուլղարիան մտել է պատերազմի մեջ` չապահովվելով իր թիկունքը Թուրքիայի և Ռումինիայի կողմից: Սանձահարվել է Բալկանյան երկրորդ պատերազմը: Բուլղարիան հայտնվել է ծանր կացության մեջ:
Keywords: Политика; Болгария