The intervention of third parties in Nagorno-Karabakh conflict - Ghazaryan, Hasmik (Լիմուշ հրատ.)
Ղարաբաղյան հակամարտությունը դասվում է կովկասյան տարածաշրջանի տևականորեն քննարկվող և երկարատև կոնֆլիկտների շարքին: Կոնֆլիկտի պատմության ընթացքում երրորդ կողմի կարգավիճակով բազմաթիվ դերակատարներ են ներգրավված եղել հակամարտության կարգավորման գործում՝ խնդիրը խաղաղ ճանապարհով լուծելու համար: Սակայն ավելի քան երկու տասնամյակ է, ինչ կոնֆլիկտի կարգավորման գործում շոշափելի արդյունքներ չեն գրանցվել: Երրորդ կողմերին չի հաջողվել Հայաստանին և Ադրբեջանին բերել կոմպրոմիսի, և հակամարտությունը շարունակվում է օգտագործվել՝ ի բավարարումն տարբեր պետությունների շահերի: Карабахский конфликт относится к разряду самых обсуждаемых и длительных конфликтов. На протяжении истории конфликта различные участники были вовлечены в процесс урегулирования в качестве третьей стороны, для решения вопроса мирным путем. Однако уже более чем два десятилетия не зарегистрировано осязаемых результатов в урегулировании вопроса. Третьей стороне не удалось привести Армению и Азербайджан к компромиссу, и противостояние продолжает использоваться в целях реализации интересов различных государств. The Nagorno-Karabakh conflict is a long lasting and the most discussed one in the Caucasus region. During the conflict’s history different actors have been involved as third parties in order to arrange peacefully the crisis among Armenians and Azerbaijanis, however in two decades not a single tangible result has been achieved. Third parties succeeded in the role of communicators, but they didn’t enforce the states to come to a compromise. The Nagorno-Karabakh conflict has been used for the interests of different actors.
Keywords: Politics