Արցախի տարածքի որոշ դեղաբույսեր - Հակոբյան, Արմիդա
Արցախի ֆլորան ունի հարուստ դեղաբույսերի հավաքածու, որոնք կարող ենք կիրառել մեր առօրյա կյանքում՝ կանխարգելելով մի շարք հիվանդագին երևույթներ կամ լուծելով որոշ առողջական խնդիրներ: Հոդվածի նպատակն է մեծացնել բնակչության հետաքրքրությունը մեր տարածաշրջանի բուժիչ բույսերի նկատմամբ՝ որպես արժեքավոր բուժական հումքի աղբյուրների: Флора Арцаха имеет богатую коллекцию лекарственных растений, которые мы можем использовать в повседневной жизни, предотвращая ряд патологических явлений или решая некоторые проблемы со здоровьем. Цель работы - повысить интерес населения к лекарственным растениям нашего региона как к источникам ценного лекарственного сырья. The flora of Artsakh has a rich collection of herbs that we can use in our daily life, preventing a number of morbid phenomena or solving some health problems. The aim of the work is to increase the population's interest in medicinal plants of our region as sources of valuable medicinal raw materials.
Keywords: Բուսաբանություն