Երիտասարդների զբաղվածության հիմնախնդիրները ժամանակակից պայմաններում - Առստամյան, Վիկտորյա; Եգանյան, Մարատ (Լիմուշ հրատ.)
Հոդվածում ներկայացված է երիտասարդների զբաղվածության հիմնախնդիրը՝ հիմնավորված գիտական, պաշտոնական և վիճակագրական տվյալների վրա: XX-XXI դարերում գլոբալ գործընթացներն զգալիորեն ավելացրին աշխատուժի միգրացիոն հոսքերը: ԼՂՀ երիտասարդների զբաղվածության խնդրի վերլուծության ուսումնասիրությ ան ընթացքում անհրաժեշտ է, որ պետությունը և հասարակությունը պասիվ չսպասեն երիտասարդների աշխատանքի շուկայի ինքնակարգավորմանը, այլ պետք է մշակեն երիտասարդների զբաղվածության կարգավորման և դրա արդյունավետ մակարդակի հասնելու հիմնավորված քաղաքականություն: В статье представлен анализ проблем занятости молодежи на основе данных научных, официальных и статистических источников. В XX-XXI веках глобальные процессы значительно увеличили масштабы миграции рабочей силы. При анализировании процессов, влияющих на проблему занятости молодежи в Нагорно – Карабахской Республике, следует отметить, что не надо возлагать надежды на саморегулирование этой проблемы, поэтому общественность и государственные структуры не должны пассивно ожидать становления рынка труда для молодежи, а должны разработать обоснованную политику регулирования занятости молодежи. The article presents the analysis of youth migration process which is based on scientific data, official and statistical sources. In the XX-XXI centuries the globalization process significantly increased the scale of workforce migration. While analyzing the youth migration process in the NKR we should note that it is useless to hope for the self-regulation of the problem stated. Thus instead of passively waiting for the development of the work market for youth, the community and the state structures should set a reasonable policy of youth employment regulation.
Keywords: Գործազրկություն; Միգրացիա; Տնտեսագիտություն