Ուսուցման ժամանակակից տեխնոլոգիաների կիռարումը Արցախի տարրական դպրոցում /լիակատար /ամբողջական/ գիտելիքների ուսուցման տեխնոլոգիա/ - Պետրոսյան, Աննա (Լիմուշ հրատ.)
Հոդվածում ներկայացված են ժամանակակից կրթական համակարգի զարգացման միտումներով պայմանավորված, կրթության արդիականացմանն ուղղված ուսուցման ժամանակակից տեխնոլոգիաներից` գիտելիքների ամբողջական յուրացման տեխնոլոգիայի հիմնադրույթներից բխող դասագործընթացներ: Կրթության որակի բարձրացմանը միտված աշխատանքներից գերադասելի է մանկավարժության տեսության և պրակտիկայի կապի ապահովումը: Մշտադիտարկումների արդյունքում ձևավորված այս հոդվածի առանցքային դրույթները, անշուշտ, դյուրին, ճկուն, հետաքրքիր ու բազմաբովանդակ կդարձնեն դասերը տարրական դասարաններում: Данная статья рассматривает учебные процессы, которые исходят из современной учебной системы и современной технологии, которые полностью помогают усвоить материал и дают соответствующие знания. Основными принципами роста учебного процесса являются система преподавания и практики. Тщательно разработанные темы способны сделать уроки интересными, понятными и содержательными для начальных классов. The given article deals with educational processes that rise from modern educational system and contemporary technologies, and are aimed at securing the appropriate process of sufficient knowledge acquisition. The security of pedagogical system and practice are among the preferable means of developing the educational qualities. Themes mentioned in this article will certainly help to make the lessons flexible, interesting and sapid at the elementary stage.
Keywords: Կրթական համակարգ; Արցախ