Ֆիզիկական վարժությունների և սպորտի ազդեցությունը դեռահասների ագրեսիվ վարքի վրա - Յարամիշյան, Վիտյա; Ֆիրյան, Արայիկ (Լիմուշ հրատ.)
Սպորտի ազդեցությունը դեռահասների ագրեսիվության աստիճանի բարձրացման վրա միանշանակ համարել չի կարելի: Այն պայմանավորված է մարզաձևի առանձնահատկությամբ: Այն մարզաձևերում, որոնցում առկա է մրցակցի հետ անմիջական ֆիզիկական շփում, ֆիզիկական ագրեսիվությունը ուղղակի անհրաժեշտություն է, որը երբեմն արտահայտվում է սպորտից դուրս` թափանցելով սոցիալական միջ ավայր: Մարտարվեստի մի շարք ձևեր, դեռահասների մոտ մշակելով ուժային հմտություններ, նրանց մեջ չեն դաստիարակում բռնության դեմ հոգեբանական կայունություն: Влияние спорта и физических упражнений на уровень агрессивности у подростков однозначным считать нельзя, так как зависит от специфических особенностей данного вида спорта. В тех видах спорта, где подразумевается физический контакт с соперником, физическая агрессия необходима. Формирующаяся агрессивность иногда проявляется и вне спорта, проникая в социальную среду. Многие виды единоборств, развивая у подростков силовые навыки, не воспитывают в них психологического противоядия от насилия. Тhe impact of sports on the rise in the level of aggressiveness in adolescents can not be onesided. It is conditioned by the peculiarities of sport. In some sports where there is a direct physical contact with an opponent, physical aggressiveness is just necessary, which sometimes manifests itself out of the limits of the sport, entering social environment. While in other ones developing military skills among teenagers do not bring up violence against psychological stability.
Keywords: Սպորտ