Կրտսեր դպրոցականների միջանձնային հարաբերությունների հոգեբանական առանձնահատկությունների մի քանի հարցեր - Մկրտչյան, Իննա (Լիմուշ հրատ.)
Միջանձնային հարաբերությունները մարդկանց ապրումների, նրանց բնավորությունների և ունակությունների փոխազդեցության համակարգն է, որի միջոցով իրականացվում են նրանց փոխադարձ գործունեությունը, շփումն ու գնահատումը, կառուցվում են վերաբերմունքների հիերարխիան, սպասումների և ձգտումների ամբողջությունը, սոցիալ-հոգեբանական մթնոլորտը: Որպես կանոն՝ հարաբերությունների հաստատման, հետագա զարգացման ու ընդլայնման հիմքերն ու նախադրյալները դրվում են կրտսեր դպրոցական տարիքում: Այդ տարիքում միջանձնային հարաբերությունների ոճով է պայմանավորվում երեխայի անձի մի շարք հատկությունների ձևավորումը, դրվում են նրա կայացման ու զարգացման էական նախադրյալները: Межличностные отношения являются системой взаимодействия людей, их характера и способностей, через которую осуществляется совместная деятельность, обобщение и оценка, строится иерархия отношений, целостность ожиданий и стремлений, социально- психологическая атмосфера. Как правило, дальнейшее развитие и расширение основ и предпосылок определения отношений закладывается в младшем школьном возрасте. В этом возрасте ряд особенностей формирования личности определяется стилем межличностных отношений, закладываются предпосылки для формирования и развития ребенка. The interpersonal relations are the system of interaction of people, their characters and abilities. The interaction promotes their joint activity, makes communication and appreciation possible, builds the hierarchy of relations, the integrity of expectations and aspirations, the socialpsycological atmosphere. As a rule, the further development and the extension of the basis and preconditions of relations are cultivated at junior school age.At this age the capabilities of the individual development are determined by the style of interpersonal relations, are put the preconditions for the child’s development and formation.
Keywords: Միջանձնային հարաբերություններ