Ֆունկցիայի մինիմալացնող կետի որոշման ճշտության բարձրացման մասին - Մանասյան, Վոլոդյա; Հարությունյան, Անուշ
Սույն հոդվածում փորձ է կատարվում վերլուծել մեկ փոփոխականի ֆունկցիայի մինիմացնող կետի դիրքի ճշգրիտ որոշման հնարավորությունը։ Содержание данной статьи состоит в том, чтобы проанализировать возможности точного определения положения минимизирующей точки функции с одним минимумом, т,е. в уменьшении ошибки, с которой указывается эта точка. The content of this article is to analyze the possibilities of accurately determining the position of the minimizing point of a function with one minimum, i.e. in reducing the error with which this point is indicated.
Keywords: Ինֆորմատիկա