Ֆրանսերենի` որպես երկրորդ օտար լեզվի դասավանդման առանձնահատկությունները - Բաբայան, Արմինե (Լիմուշ հրատ.)
Հոդվածում քննության են առնված ֆրանսերենի` որպես երկրորդ օտար լեզվի, դասավանդման առանձնահատկությունները ԲՈՒՀ-երում, համեմատելով անգլերենի` որպես առաջին օտար լեզվի հետ: Այդ առանձնահատկութըունները դասակարգված են ըստ լեզվաբանական բաժինների` հնչյունաբանական, քերականական և բառագիտական: Յուրաքանչյուր տեսական սահմանում հիմնավորված է գործնական օրինակներով` հեշտացնելով դասավանդվող նյութի յուրացումը: В статье рассматриваются особенности преподавания французского языка как второго иностранного языка в вузах в сравнении с английским языком как первого иностранного языка. Эти особенности классифицированы по разделам языка: фонетики, грамматики, лексики. Каждое теоретическое определение обосновывается практическими примерами, облегчая доступность обучаемого материала. The article examines the features of teaching French as a second foreign language in higher education institutions, compared with English as the first foreign language. These features are classified according to the divisions of language: phonetics, grammar, lexis. Each theoretical definition is justified by practical examples, providing to accessibility training material.
Keywords: Օտար լեզուներ