ԱրՊՀ-ում ամբիոնի գիտահետազոտական գործունեության կառավարման ալգորիթմ - Առստամյան, Վազգեն
Հոդվածում դիտարկվել է ամբիոնի գիտահետազոտական գործունեության ընդհանրացված ցուցիչի ձևավորման գործընթացը՝ հիմնվելով համալսարանի ֆակուլտետների պրոֆեսորադասախոսական կազմի արդյունավետության որոշակի չափանիշների վրա: Այս ցուցանիշի հիման վրա ունենալով դասախոսի խթանման գործիք՝ հնարավոր է վերահսկել համալսարանական գիտական գործունեության արդյունավետությունը։ Առաջարկված ալգորիթմը կարելի է օգտագործել որպես փորձագիտական որոշումների աջակցման համակարգի մաս: В статье рассмотрен процесс формирования обобщенного показателя научно-исследовательской деятельности кафедры, исходя из определенных критериев эффективности ППС факультетов университета. На основе этого показателя, имея инструмент продвижения преподавателя, можно отслеживать эффективность научной деятельности вуза. Предложенный алгоритм может быть использован в составе экспертной системы поддержки принятия решений. The article considered the process of forming a generalized indicator of the scientific research activity of the chair, based on certain criteria of the effectiveness of the teaching staff of the university's faculties. Based on this indicator, having a teacher's promotion tool, it is possible to monitor the effectiveness of university scientific activity. The proposed algorithm can be used as part of an expert decision support system
Keywords: Ինֆորմատիկա