Проблема “Человек и мир” в трагедии И. В. Гете “Фауст” - Шахназарова, Арега (Լիմուշ հրատ.)
Հոդվածը նվիրված է Ի. Վ. Գյոթեի «Ֆաուստ» ողբերգության մեջ մարդ-աշխարհ խնդրի բացահայտմանը: Կյանքի իմաստի ու դերի խնդիրը հավերժ դրված է մարդկության լինելիության հիմքում: Հոդվածի հիմնական հարցադրումն է`ինչպես պետք է ապրի մարդը` խորհելով գերագույն նպատակի մասին: Հարցի պատասխանն է` բոլոր ուղղիներով ու ձևերով համառորեն փնտրել ճշմարտությունը, կյանքում լինել գործունյա և օգտակար: Статья посвящена определению проблемы “Человек и мир” в трагедии Гете “Фауст”. Вопрос о смысле и назначении человеческой жизни будет стоять во все времена перед человечеством. В статье определена главная проблема: как должен жить человек, думая о высшей цели. Ответ: упорно искать истину всеми путями и способами, быть деятельным и полезным в этой жизни. The article is devoted to the definition of the problem "The Man and the World" in Goethe's "Faust" tragedy. The relevance of this article is not in doubt, since the question of the meaning and the purpose of human life for humanity will be present at all times. The article defines the main problem: how should a man live, thinking about higher purpose. The answer is: to seek for truth in all ways and to be active and useful in this life.
Keywords: Литература