Առձայնույթը և բաղաձայնույթը որպես Ս. Խանյանի խոսքարվեստի երաժշտականության գրավական - Յավրումյան, Մամիկոն (Լիմուշ հրատ.)
Սույն հոդվածում գնահատվում է ճանաչված բանաստեղծ Սոկրատ Խանյանի խոսքարվեստը: Կոնկրետ օրինակների հիման վրա հոդվածում նշվում է, որ Խանյանի պոեզիայում հնչյունային զանազան զուգորդումները հիմնականում դրսևորվում են բաղաձայնույթի /ալիտերացիա/ և առձայնույթի/ ասոնանս/ ձևով: Ս. Խանյանը, յուրացնելով միջնադարյան հայ պոեզիայի ավանդույթները, կարողանում է ստեղծել հետաքրքիր պատկերներ` հագեցած խոսքարվեստի նրբերանգներով: В данной статье оценивается поэтическое слово признанного поэта Сократа Ханяна. На основе конкретных примеров автор статьи отмечает, что в поэзии Ханяна лингвостилистические оттенки проявляются в формах аллитерации и ассонанса. С.Ханян, продолжая традиции армянской средневековой поэзии, создает уникальные образы, насыщенные тонкими оттенками поэтического слова. This article estimates the verbal art of the recognized poet Socrat Khanyan. On the basis of specific examples the author demonstrates linguostylistic shades that manifest through alliteration and assonance. Following the traditions of the Armenian medieval poetry, S.Hanyan creates unique images, full of subtle nuances of the poetic word
Keywords: Երաժշտականություն; Խոսքարվեստ; Նորարարություն