Բառակազմական (ածանցման) բարբառայնությունները (դիալեկտիզմներ) Արցախի և Զանգեզուրի գրողների ստեղծագործություններում - Մովսեսյան, Ռենա (Լիմուշ հրատ.)
Արցախի և Զանգեզուրի գրողների ստեղծագործություններում գործածվում են մեծ թվով բարբառային ածանցավոր բառեր, որոնք աչքի են ընկնում կառուցվածքային բազմազանությամբ և արտացոլում են ինչպես գրական լեզվի, այնպես էլ Ղարաբաղի բարբառի բառակազմական հարուստ ու ճկուն համակարգը: В произведениях арцахских и зангезурских писателей использовалось большое количество диалектных аффиксальных слов, которые выделяются структурным многообразием и отражают богатую и гибкую словообразовательную структуру как литературного армянского языка, так и карабахского диалекта. Интерес представляют, в частности, те аффиксальные слова, которые были образованы синтезом литературных и диалектных морфем. In the works of Artsakh and Zangezur writers many dialectal affixational words are used which are marked out by their structural variety and reflex a rich and flexible word-formation structure of both the literary Armenian language and the Karabakh dialect. Of great interest are the affixational words formed by the synthesis of literary and dialectal morphemes.
Keywords: Բարբառագիտություն