Երկխոսությունը որպես կառուցողական համագործակցության նախապայման ու կարևոր գործոն - Հակոբյան, Անահիտ (Լիմուշ հրատ.)
Հոդվածում նշվում է, որ երկխոսության զարգացման ուսումնասիրությունը արդի պայմաններում բազմիցս ապացուցել է, որ այն ոչ միայն գաղափարական, միջմշակութային, միջանվանական փոխազդեցություն է, այլ նաև կարծիքների, մոտեցումների օպտիմալ-իրական տեղեկատվություն: Երկխոսության հետազոտության տեսական և մեթոդական հիմքը գիտական սկզբունքն է, որոնք կիրառվում են գաղափարական, սոցիալ-քաղաքական, մշակութային պրոցեսների ուսումնասիրություններում: В статье отмечается, что изучение развития диалога в современных условиях, многократно доказывало, что это не только идеологическое, культурное взаимодействие, но оптимально реальная информация об отношениях и мнениях. Основа теоретического и методологического исследования диалога – это научный принцип, который применяется в идеологических, социально-политических, культурных исследованиях. In article it is noted that studying the development of dialogue in modern conditions repeatedly proved that this not only ideological, cultural interaction, but is optimum - real information on the relations and opinions. The basis of theoretical and methodological research of dialogue is a scientific principle which is applied to ideological, socio-political, cultural researches.
Keywords: Մեթոդաբանություն