Օքսիդավերականգնման պրոցեսների տեսական գիտելիքների կիրառումը գործնական աշխատանքների ժամանակ - Միրզոյան, Վալոդյա; Արզումանյան, Սիլվա; Պետրոսյան, Մարա
Հոդվածում դիտարկվում են մի շարք օքսիդավերականգնման ռեակցիաներ, քննվում դրանց հավասարեցումը էլեկտրոնային հաշվեկշռի մեթոդով, տեսակը, ընթանալու ուղղությունը, օքսիդիչները և վերականգնիչները: В статье рассматриваются некоторые окислительно- восстановительные реакции, обсуждются их выравнивание по электронному балансу, типы, направления , окислители и восстановители. The article discusses a number of redox reactions, it also discusses their alignment by electronic balance, type, course of direction, oxidants and reductants.
Keywords: Քիմիա