Մեղրատու մեղուն Արցախում - Աղասյան, Սուսաննա; Ջհանգիրյան, Մարատ; Գասպարյան, Արմինե
Արցախում հանդիպում են մեղրատու մեղուների երկու տեսակներ` հայկական դեղին մեղուն և կովկասյան գորշ մեղուն, վերջինս առավել լավ է հարմարված մեր էկոլոգիական պայմաններին, արդյունքում հանդիպում է ավելի հաճախ: Մեղվաբերքի քանակը ավելացնելու, ինչպես նաև որոշ գյուղատնտեսական կուլտուրաների բերքատվությունը բարձրացնելու համար ներկայումս երաշխավորվում է մեղվափեթակները պահել ջերմոցներում: В Арцахе встречаются два вида медоносных пчел: армянская желтая пчела и кавказская серая. Последний лучше аклиматизирован и легче приспосабливается к нашим экологическим условиям, поэтому и чаще встречается. Чтобы увеличить количество меда, а также поднять урожайность некоторых сельскохозяйственных культур, рекомендуется содержать пасеки в тепличных хозяйствах. Two species of honey bees are found in Artsakh: they are yellow Armenian bee and grey Caucasian bee. The latter is acclimatized better and adapts more easily to our ecological conditions that’s why it is found more frequently. To increase the amount of honey as well as to raise the yield of some agricultural crops, it is recommended to keep apiaries in greenhouses.
Keywords: Կենսաբանություն; Արցախի Հանրապետություն