Զանգվածային տեղեկատվական միջոցների դերը քաղաքական սոցիալականացման գործընթացներում - Շափաղաթյան, Հասմիկ (Լիմուշ հրատ.)
Հոդվածը նվիրված է արդիական հնչեղություն ունեցող և լայն մասսայականություն վայելող մի հիմնախնդրի, այն է՝ զանգվածային տեղեկատվական և լրատվական միջոցների դերն ու նշանակությունը քաղաքական սոցիալականացման գործընթացներում: Այսօր հատկապես անժխտելի է նրանց ահռելի նշանակությունը, որը պայմանավորված է ԶԻՄ-ի մեծ ազդեցությամբ ինչպես հասարակական կյանքի բոլոր ոլորտների, այնպես էլ հասարակության մտածողության, հասարակական կարծիքի, հասարակական գիտակցության վրա: Ահա թե ինչու իբրև հզոր սոցիալականացնող գործոն այսօր առանձնացնում ենք տեղեկատվությունը: Статья посвящена проблеме, которая чрезвычайно актуальна, популярна и широко известна – роль и значение средств массовой информации и коммуникации в процессе политической социализации. Сегодня, как никогда, неоспоримо их огромное значение, которое обусловлено влиянием масс медиа как на все области общественной жизни, так и на общественное мышление, общественное мнение и общественное сознание. Вот почему сегодня мы выделяем и отмечаем информацию как мощный социализирующий фактор. The purpose of the article is to investigate one of the extremely relevant, popular and well known problems – the role and importance of mass media and mass communications in the processes of political socialization. Today more than ever the great importance, the significance of mass media is undeniable. That is due to the influence of mass media on all spheres of public life and public thinking, public opinion and social consciousness. That's why today we would like to focus on and highlight information being a powerful socializing factor.
Keywords: Լրատվություն; Գլոբալացում