Ընտանիքի դերը անչափահասների հանցավոր վարքագծի ձևավորման գործում - Ներսիսյան, Գայանե (Լիմուշ հրատ.)
Սույն հոդվածում ներկայացվում են ընտանիքի դերը հանցագործության հակում ունեցող և իրավախախտ անչափահասների վարքագծի ձևավորման գործում: Հոդվածը անդրադարնում է մի շարք պատճառներին, որոնք նպաստում են անչափահասների՝ հասարակության լիարժեք անդամի ձևավորմանն ու զարգացմանը: Ծնողական հսկողության ոչ ճիշտ ընտրված մեխանիզմները, ընտանիքի անկազմակերպ, անկանոն կենցաղը նպաստւմ են երեխաների իրավախախտ և հանցածին վարքի առաջացմանը: Նշված հիմնախնդիրները վերանայվել են հոգեբանության, մանկավարժության, իրավագիտության տեսանկյուններից և դրանց լուծման ուղիների կապակցությամբ տրվել են առաջարկներ: В данной статье представляется роль семьи в деле становления несовершеннолетних со склонностью к преступлениям и провонарушениям. Статья обращает внимание на ряд причин, способствующих становлению и развитию несовершеннолетних как полнаправных членов общества. Неправильно выбранный контроль родителей, неорганизованность семьи, неправильный образ жизни способствует появлению детского преступного поведения. Статья не только рассматривает вышеперечисленные проблемы с психологической, педагогической, юридической точке зрения, но и предлагает соотвествующие решения. The following article represents the importance of family in the behavior of teenagers addicted to crimes and offenses. We have raised and rebound some reasons which promote the formation and development of teenagers as worthy members of society. The wrong mechanism of parent supervision, the disorganized living conditions give rise to offenses and criminal behavior. The abovementioned problems have been studied from psychological, pedagogical and legal aspects. The article suggests certain ways of their solution.
Keywords: Քրեագիտություն