Ամուսնալուծության գործընթացի գրանցված և չգրանցված ամուսնությունների լուծման գործընթացի առանձնահատկությունները - Հակոբյան, Լիլիթ
Ընտանիքը սոցիալական ինստիտուտ է` մարդկանց փոխհարաբերությունների կայուն ձև, որի շրջանակներում իրականացվում է մարդկանց առօրյա կյանքի հիմնական մասը` սեռական հարաբերություններ, մանկածնություն և երեխաների սկզբնական սոցիալականացում, կենցաղային խնամքի, կրթական և բժշկական սպասարկման նշանակալի մաս: Ժամանակակից հասարակության մեջ նկատվում են ամուսնալուծությունների տարբեր դրդապատճառներ: Այսօր ամուսնալուծությունների դրդապատճառներ կարող են լինել ամուսնական զույգի տարիքային տարբերությունը, կրթությունը, կրոնական և ազգային պատկանելությունը: Семья - это социальный институт, устойчивая форма человеческих отношений, в рамках которой осуществляется основная часть повседневной жизни людей: половые отношения, роды, начальная социализация детей, значительная часть ведения домашнего хозяйства, воспитание и медицинское обслуживание. Причины для развода в современном обществе много. мотивами развода сегодня могут быть разница в возрасте супружеской пары, образовании, национальность. The family is a social institution, a stable form of a human relations, within which the main part of people's daily life is carried out: sexual relations, childbirth, initial socialization of children, a significant part of household care, education and medical care. There are many reasons for divorce in modern society. Divorce motives today can be the age difference of the married couple, education, religious's ethnicity.
Keywords: Սոցիալական աշխարհագրություն