Կլիմայի փոփոխության դրսևորումները Սևանա լիճ թափվող գետերի հոսքի ձևավորման գործընթացում - Մարգարյան, Վ. Գ․; Գրիգորյան, Ա ․Խ․
Աշխատանքում վերլուծվել և գնահատվել են կլիմայի փոփոխության դրսևորումները Սևանա լիճ թափվող գետերի հոսքի ձևավորման գործընթացում: Առանձին-առանձին քննարկվել և բացահայտվել է լճավազանի գետերի տարեկան հոսքի, օդի տարեկան միջին ջերմաստիճանի, մթնոլորտային տեղումների տարեկան քանակի փոփոխության դինամիկան, պարզվել են վերջիններիս տարածական բաշխման օրինաչափությունները, վեր է հանվել ոլորտի հիմնախնդիրները։ В работе проанализированы и оценены проявления изменения климата в процессе формирования стока рек, впадающих в озеро Севан. По отдельности обсуждена и выявлена динамика изменения годового стока рек бассейна озера, средней годовой температуры воздуха, годового количества атмосферных осадков, выяснены закономерности их пространственного распределения, выявлены основные задачи сферы. In the work, the manifestations of climate change in the process of formation of the runoff of rivers flowing into Lake Sevan are analyzed and evaluated. The dynamics of changes in the annual runoff of the rivers of the lake basin, the average annual air temperature, the annual amount of atmospheric precipitation, the regularities of their spatial distribution, and the main tasks of the sphere have been elucidated separately and revealed․
Keywords: Աշխարհագրություն